Jövő hét csütörtökön indul önkéntes missziónk Teremtsünk Biztos Lakhatást projektünk keretében. 9 elszánt önkéntesünk várja izgatottan, hogy csatlakozhasson az építkezési munkálatokhoz, és ezzel lehetőséget teremtsen Mama Alphonsine-nak és családjának egy élhetőbb jövőre. Sokan már régóta részt vesznek az alapítvány munkájában, önkéntesként vagy támogatóként, így motivációjukban fontos tényező volt az is, hogy személyesen is megismerjék az alapítvány helyi működését.

Most eljött az alkalom, hogy Te is megismerd őket közelebbről!


Hiszek abban, hogy végtelenül szerencsés vagyok, hogy Európában születtem és lehetőségem van segíteni a nálam rászorulóbb embereknek.

Hiszek abban, hogy az oktatás az egyik legerősebb fegyver a szegénység leküzdésére és szívesen teszek azért, hogy minden gyermek járhasson iskolába.

Hiszek abban, hogy a nőket is megilletik a föld és lakhatási tulajdonjogok és ha kell segítek nekik, hogy aztán egyedül is boldoguljanak.

Hiszek abban, hogy minden csepp számít, amit belerakok és hogy mindent megér egy gyermek boldog mosolya.

Bodó Kati vagyok, kongói önkéntes.

Gyuris Kata vagyok, az ELTE Modern angol és amerikai irodalom és kultúra doktori programjában írom disszertációmat kortárs angol és francia nyelvű afrikai irodalomból, ezen belül is elsősorban erőszakábrázolásokkal foglalkozom. Kutatásomban többek között a gyors urbanizáció miatt városokból kiszoruló tömegek irodalmi ábrázolásait is vizsgálom, illetve doktori tanulmányaim alatt közel egy évig éltem a dél-afrikai Durbanben, így első kézből is megtapasztalhattam ezt a helyzetet. Azért jelentkeztem az Afrikáért Alapítvány missziójára, mert tudom, mekkora problémát jelent a lakhatás a kongói emberek mindennapjaiban, illetve hogy milyen nagymértékben javulna az életszínvonaluk, ezen keresztül pedig a jövőképük, ha legalább részben orvosolni tudnánk a lakhatás kérdését. Nagyon örülök, hogy egy hiteles, valóban fenntartható fejlődésre és fejlesztésre törekedő szervezet missziójában vehetek részt. Őszintén remélem, hogy az út végére nem csak jobban fogom érteni a Kinshasában élő emberek problémáit, hanem valódi segítséget is nyújthatunk nekik.

Harkai Réka vagyok, egyetemista.

Jelenleg multikultúralitás és többnyelvűség szakon vagyok II. éves mesterszakos hallgató. Úgy gondolom, hogy sokat elárul rólam már az, hogy mit is tanulok így kifejtve az érdeklődési körömet. Mivel édesanyám és a nővérem is tanár ezért elég sok projektjükbe besegítek, ami az iskolával kapcsolatos. Szeretem a gyerekeket és sajnos nap mint nap megbizonyosodom arról, hogy a körülöttünk lévő világban milyen állapotok uralkodnak. Afrika egy óriási kihívás lesz az életemben, tíz élménydús nap, mely formálni fogja az identitásomat. Nagyon fontos az, hogy milyen emberként távozok és később milyen emberként térek vissza. Vágytam arra, hogy személyesen tudjam megismerni az alapítvány által támogatott afrikai gyermekeket, mivel évek óta azon dolgozunk, hogy támogatást szerezzünk számukra. Ez a pillanat most jött el, és remélem óriási élményekkel térek vissza. Az utazást kifejezetten szeretem, a kirándulásokat is így megismerve más emberek kultúráját, életstílusát, zenéjét mivel jómagam is énekelek.

Krajnik Ildikó vagyok, végzettségemet tekintve tanár, de jelenleg egy multinacionális cégnél dolgozom. 2016 óta önkénteskedem az Afrikáért Alapítványnál, ezidáig csak a hazai terepen. Afrika iránti érdeklődésem az egyetemi tanulmányaim alatti időszakból származik, amikor diplomamunkámhoz a négritude irodalmi irányzatot kutattam, illetve volt szerencsém franciaországi ösztöndíjam alatt afrikai származású diákokkal megismerkedni. Az Alapítványon keresztül közelebbi, megfogható képet kaptam az afrikai és a kongói helyzetről, a problémákról, melyek között a lakhatás fajsúlyosan jelen van. Rendezett körülmények között élni minden szempontból: jogilag, technikailag és higiéniailag. Ezzel maximálisan egyet tudok érteni, és örülök, hogy a misszió résztvevőjeként ezúttal a helyszínen tudok majd fizikai segítséget nyújtani, ahol egy rászoruló család számára új, biztonságos otthont teremtünk. Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy egy hasznos és építő vállalkozásban vehetek részt, melynek jelentősége közvetítésemmel remélhetőleg a jövőben másokhoz is el fog jutni.

Sztaniszláv András vagyok, nemzetközi stratégiai kommunikációs tanácsadással foglalkozom, több mint 15 éve. Karrieremet újságíróként kezdtem, majd néhány év közszolgálati munka után megalapítottam vállalati kommunikációs tanácsadói cégemet, amelyet azóta is vezetek. Számos nagyvállalattal, startuppal és a civil szervezettel is dolgoztam, évekig elsősorban Magyarországon és Közép-Kelet Európában, ez elmúlt 5 évben az Egyesült Királyságban is. Érdeklődési területem a nemzetközi kapcsolatok, vezetési tanácsadás. Sokat utazom munka- és magáncélból. Az alapítvány önkéntes misszióját elsősorban kommunikációs tanácsadóként fogom támogatni.
Vas Kinga vagyok, Belgiumban élek. Lehetőségem van sokat utazni, felfedezni és ezáltal olyan élményeket átélni, amelyek egyre együttérzőbbé tesznek a világ problémái iránt. 

Érdekel a világ és benne az ember. Szeretek úton lenni, különböző földrészeket, kultúrákat és az ottani emberek életmódját megismerni. Közel lenni hozzájuk, hogy jobban beleérezhessek a helyzetükbe, mert a valóság - ha néha kegyetlen is - mindennel izgalmasabb.Szeretek segíteni és adni, mert hiszek abban, hogy mindenünk amink van, mi is kaptuk. Fontos számomra időnként megállni, körülnézni a környezetemben és néha távolabb is, hogy hol van szükség a segítségemre, hol tehetem szebbé valakinek a napját, az életet. És ennek számomra nincsenek földrajzi határai, ezért örömmel kapcsolódom most ehhez az Afrikai önkéntes programhoz, amiben egy fontos küldetést támogatunk: otthont teremthetünk egy család számára. Kihíváskent tekintek az útra, amiben közös erővel, szeretettel együttműködve olyan nyomokat hagyhatunk, amelyek pozitívan változtatják meg a rászoruló emberek életét és az ő örömük lehet a munkánk eredményének egyik legnagyobb értéke.

Viszoki Dávid vagyok, Budapesten élek feleségemmel. Hajnival együtt veszünk részt az utazáson. A szakdolgozatomat afrikai gazdasági témából írtam, ennek is köszönhető, hogy elkezdtem érdeklődni a kontinens iránt. Innen következett, hogy megismertem az Alapítvány árvatámogatási programját 2014-ben. Dr. Tshava első támogatói között voltam, aki azóta is szorosan kapcsolódik az Alapítvány munkájához, sőt nagy közös tervek megvalósításán dolgoznak.

Az utazás után ismeretterjesztő tevékenységet szeretnék folytatni Magyarországon, hogy bemutassuk, milyen sokat lehet tanulni abból, ha nyitottan állunk hozzá az új kultúrák megismeréséhez.

Remélem, hogy Magyarországon is egyre inkább elterjed az adományozás, bízom benne, hogy ez a misszió ezt is népszerűsíti a magyar emberek körében.

Dr. Maczkó Hajni vagyok, orvosként dolgozom és a férjemmel együtt veszek részt a misszióban. A Föld megismerése szélesebb látókört ad, globálisabban tud ilyen tapasztalatok után látni, gondolkodni, cselekedni az ember.  A tájékozottság relatív, hiszen messziről is sok mindent megtudhatunk Afrika helyzetéről, de az csak elméleti. Személyesen találkozni az ottani valósággal, az ottani mindennapokkal sokkal árnyaltabb, érthetőbb, tisztább képet ad. Sok országban már természetes a gyűjtés és az adományozás, fontos hogy minél szélesebb körben elterjedjen. Belegondolva hogy holnaptól iható vízhez nem juthatunk, jelzi a problémák közötti különbséget. Sokan ugyanis nem is gondolnak bele például milyen az, ha nincs iható víz. Reméljük a misszió révén kicsit részesei lehetünk annak, hogy ez a kongói család egy biztosabb jövőt kap.

Zaharia Gabriella vagyok, pedagógus.

Már kisgyermek koromtól tudtam, hogy az életemet a gyerekek közelében szeretném tölteni. Tudjátok, mint az apácás viccben. Az a legjobb apáca, akinek már az édesanyja is az…nos nálunk is így van ez. A tanítás és nevelés már a kezdetektől foglalkoztatott.  Immár ötödik éve dolgozok iskolákban. Olyan intézményekben, ahol hátrányos helyzetű diákok tanulnak. Szeretem a kihívásokat és pont ezért döntöttem úgy, hogy a már évek óta támogatott afrikai iskolásokat ne csak hírből ismerjem, hanem életnagyságban is. Afrika egy olyan kihívás lesz az életemben, amit örökre a szívemben hordozok majd, bizonyára nehéz és feladatokkal teli két hét lesz, de az élet a komfortzónánkon kívül kezdődik.

Szeretek kirándulni, megismerni a Világot, más kultúrákat, kézműveskedni, táncolni és olvasni.

Köszönjük szépen önkénteseinknek!

A misszió sikeres megvalósításához továbbra is kérjük a segítségedet. Az adományozás részleteért olvasd el felhívásunkat .