Folyamatosan várjuk olyan egyetemisták, főiskolások és pályakezdők jelentkezését, akik elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett, és szívesen belelátnának egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő, tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe.


Amit ajánlani tudunk:

 • Változatos feladatok (általános irodai adminisztrációs feladatok, fordítás, beszámolók készítése, pályázatírás, rendezvényszervezés, on-line kommunikáció (honlap és Facebook kezelése) stb.)
 • Széleskörű tapasztalatok egy civil szervezet működését illetően
 • Széleskörű kapcsolatrendszer rendezvényszervezés és nemzetközi fejlesztés terén
 • Dinamikus, nyitott, segítőkész közeg
 • Igazolás a gyakornoki időről, az elvégzett munkákról és a szerzett tapasztalatokról
 • Sikeres gyakorlat végén ajánlólevél biztosítása

Akik érdeklődésére elsősorban számítunk:

 • Egyetemisták, főiskolások és pályakezdők (főleg társadalomtudományi, szociológiai, kulturális és gazdasági háttérrel, érdeklődéssel)
 • Afrika és a civil szervezetek munkája iránt érdeklődők
 • Hosszú távú, fenntartható fejlesztés iránt érdeklődők

Amit kérünk:

 • Lehetőség szerint két hónap gyakornoki idő vállalása, heti 20-40 órában (távmunkában nem végezhető)
 • Kiváló problémamegoldó- és kommunikációs készség
 • Önálló munkavégzésre való képesség
 • Idegen nyelv ismerete (angol, francia) előny

Ez a gyakornoki pozíció nem fizetett. A gyakornokok számára jutatásként elsősorban utazási támogatást tudunk biztosítani. A felsőoktatási törvény alapján végzendő szakmai gyakorlat esetében törekszünk arra, hogy rugalmasan alakítsuk a gyakornokság időtartamát, heti óraszámát a jelentkező időbeosztása valamint a jogszabályi kötelezettségek figyelemebe vételével.

Folyamatosan várjuk egyetemisták és pályakezdők jelentkezését. Pályázni önéletrajz és motivációs levél elküldésével Szabados Dóránál, a szabados.dora@afrikaert.hu e-mail címen. Az elbírálás a jelentkezések sorrendjében történik.Tárgy: gyakornoki jelentkezés.

Gyakornoki programunk folyamatos, így várjuk a jelentkezéseket, a feltüntetett elvárások szerint.

A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy mely időszakban kívánsz részt venni az alapítvány munkájában, napi/heti hány órban és milyen napi beosztásban szeretnél gyakornoki tevékenységet végezni. Továbbá kérjük jelöld meg, hogy kötelező szakmai gyakorlatot kívánsz-e végezni, amennyiben igen, ennek milyen feltételei vannak az alapítvány számára.
Referencia megjelölése és/vagy ajánlólevél csatolás előnyt jelent.

Az alapítványról:
Az Afrikáért Alapítvány egy 2002-ben civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Célja Afrikában oktatási és egészségügyi téren, Magyarországon pedig tolerancia- és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési és társadalomformáló tevékenység végzése. Az Alapítvány Afrikában főleg a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában végez oktatási-, szociális- és egészségügyi tevékenységet: fenntartja az Othniel Általános és Középiskolát valamint a La Providence Árvaházat. Ezen kívül támogat, és gyógyszerekkel, műszerekkel lát el több fővárosi és vidéki egészségügyi központot és különböző fejlesztési programokat bonyolít le vidéken. Magyarországon a globális nevelés keretében tolerancia- és ismeretterjesztő előadások és kulturális programok formájában mutatja be az afrikai kultúrát. 2007 óta humanitárius turizmus keretén belül szervez utazásokat a szubszaharai Afrikába.