A kiállításon olyan, a világ számos tájáról származó nők történetét ismerheted meg, akik különböző okok (éghajlatváltozás, háború, elhibázott lakhatási politika, stb.) miatt elvesztették otthonukat vagy nehéz helyzetbe kényszerültek. Történetükben közös, hogy ma már mindannyian tisztes otthonnal és biztos hajlékkal rendelkeznek.

A kiállítás anyagának egy része korábban a pozsonyi IKEA-ban volt megtekinthető, a mostani budapesti kiállításon pedig a szíriai/libanoni, a hondurasi, a tádzsikisztáni és az indiai nők története mellett egy magyar és egy kongói asszonnyal is megismerkedhetnek a látogatók. Az Afrikáért Alapítvány követői egy régi ismerőssel, Mama  Alphonsine-nal és családjával is találkozhatnak.

A kiállítás 2020. március 6. és április 5. között tekinthető meg az Örs vezér téri IKEA első emeletén, a berendezett szobák között. Keressétek azt a helyiséget, mely leginkább hasonlít Mama Alphonsine régi házára

A kiállítás anyaga április 6-tól ezen a honlapon is elérhető lesz pdf formátumban.

Kövesd a kiállítással kapcsolatos legfrissebb híreket Facebook oldalunkon is!

Ez a kiállítás része a Teremtsünk Biztos Lakhatást elnevezésű, Európai Unió által finanszírozott projektnek. A projekt elsődleges célkitűzése az, hogy az európai állampolgárok mélyebben megismerjék a globális lakhatási és földjogi problémákat, legfőképpen az egyre jobban felerősödő urbanizációs folyamatok közepette.