Kedves Látogatóink!

Ahogyan már tájékoztattunk Titeket, az Afrikáért Alapítvány vezetősége a kialakult járványhelyzetet folyamatosan nyomon követi az afrikai partnerországaiban.

Az alábbiakban szeretnénk Veletek megosztani, hogy jelenleg milyenek intézkedéseket vezettek be az alapítvány kongói intézményeiben.

Nemrégiben a Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya bejelentette a koronavírus megjelenését az országban, így óvintézkedések bevezetésére került sor a College Othnielben is. Alapítványunk elnöke összeült az iskola és az árvaház kinti munkatársaival, majd a kormányzati döntések értelmében az iskolát egy időre bezárták, az árvaházban pedig szigorú szabályok kerültek bevezetésre.

Alapítványunk orvosa, Dr. Tshava igyekszik mindent megtenni, hogy megfelelően tájékoztassa a diákokat a megelőzésről. Az utcákon a maszk használata elengedhetetlen a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, de Kongóban nehéz orvosi maszkokat beszerezni. Ugyanakkor az árvaház gyerekei azon kiváltságosok közé tartoznak, akiknek van készletük, amit tudnak használni, mert a legutóbbi orvosi misszió során sok ilyen maszkot vittek magukkal a magyar orvosok.

Hatalmas dolog, hogy árváinknak van saját orvosuk Dr. Tshava személyében, akihez tudnak fordulni és segítséget kérni, adott esetben pedig megoldott a már megbetegedett személyek elkülönítése az intézményben. Az állandó kézmosáshoz biztosítva van a víz és szappan, Dr Tshava pedig rendelési idejében rendszeresen végez lázmérést és általános konzultációt.

Az, hogy a mi intézményünkben ilyen intézkedéseket tudtunk bevezetni, és ilyen eszközökkel tudjuk ellátni az árváinkat, mind a magyar támogatóknak köszönhető. Az az orvos, aki maszkot gyűjtött Magyarországon, lehet, hogy ma életeket ment Kongóban. Az a támogató, aki Dr. Tshava tanulmányait finanszírozta, ma büszke lehet, hogy van egy ilyen fiatal orvosunk, aki emberek életét menti meg és segít a vírus terjedésének megelőzésében. Nagyon hálásan köszönjük a magyar támogatóknak! Segíteni kiváltság!

Mindezek mellett alapítványunk elnöke, France Mutombo Tshimuanga a Facebook oldalán élő videókban számol be további kongói hírekről és az intézményeinkben történt intézkedésekről.

Folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket és tájékoztatunk Benneteket az afrikai partnerországaink aktuális helyzetéről. Igyekszünk a következő hetekben minél több friss és érdekes hírt megosztani Veletek.

Vigyázzatok Magatokra és egymásra!

Az Afrikáért Alapítvány csapata