,,Aki egy életet is megment, az egész világot menti meg”

Küldj egy szeretet-csomagot és ments életeket!

Nekünk itt Magyarországon most igen nehéz. De mennyivel nehezebb azok számára, akik mélyszegénységben és nyomorban élnek a fejlődő világban; akik kevesebb, mint 2 dollárból élnek naponta és tartalék élelmük sincsen, olyan országokban ahol a tiszta vízhez jutás, a szappannal kézmosás, de még a megfelelő tájékozottság is kiváltságnak számít. Pedig COVID-19 elkerülése nem érhető el ezek nélkül.

Mi és támogatóink nem pusztán hírekből tudjuk ezt, nem ismeretlen arcokhoz és nem egy feneketlen kútba akarjuk juttatni szeretetünk kifejeződését, hanem egy körülhatárolható közösségnek, ismert gyerekeknek, arcoknak és sorsoknak, akiket immár 18 éve szívünkben hordozunk és segítünk. Ők a College Othniel diákjai, szülei, tanárai Kongóban, a Green Eden gyermekei Tanzániában és a Szent Yared árvaház lakói Etiópiában, akiket magyar támogatóink nagylelkű adományaival segítettünk már eddig is, a COVID-19 előtt, és most is felelősséget érzünk irántunk ebben a különösen nehéz időszakban. Nem szemlélődhetünk tétlenül! Nem várhatunk, mert ennél csak súlyosabb lesz a helyzet. A bajt meg kell előzni és nem pedig orvosolni. A koronavírus Fekete-Afrikát is elérte, szörnyű veszélyt jelentve ezzel az amúgy is elmaradott higiéniai körülmények között élő lakosságnak, és ezen belül is a patronált intézményeinkhez tartozó gyerekeknek és nőknek is.

Saját belső forrásainkkal már elkezdtünk lehetőségeinkhez mérten tevékenykedni. Iskolaorvosunkkal, Dr. Tshavával prevenciós előadásokat tartunk házról házra, de sajnos hiába tanítjuk őket a kézmosásra, ha a családok nem tudnak szappanhoz jutni. Elfogytak a maszkok. A karantén ideje alatt emiatt házilag elkezdtünk mosható textil maszkokat gyártani árvaházunkban a gyerekek segítségével, de ez egyelőre kevésnek bizonyul.

A helyzet súlyosságát látva szeretnénk megszólítani minden támogatónkat és ezen felül is minden jószívű magánembert, céget, közösséget, hogy lehetőségeikhez mérten küldjenek egy vagy több szeretet-csomagot afrikai rászoruló társainknak.

Célunk, hogy első körben minimum 200 családnak tudjuk biztosítani a lejjebb olvasható higiéniai csomagot. Ezzel biztosítani tudnánk, hogy ezekben a családokban senki se azért haljon meg, mert nem volt szappan a kézmosásra. A maszkok egy része emellett használható lesz iskolaorvosunk kongói rendelőjében.

Hiszünk abban, hogy a globális problémákra globális összefogás a válasz. Akinek kicsit több van, segít annak, akinek nincs. Bízunk abban, hogy a közösség és a szeretet határtalan erejével együtt életeket tudunk menteni, mint ahogy azt tettük eddig is.

 ,,Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel”. Küldj egy szeretet-csomagot és ments életeket!

  • 4 fős család számára egy hónapra elegendő eldobható maszk biztosítása: 1500 Ft
  • 4 fős család számára 1 hónapra elegendő szappan mennyiség: 2000 Ft
  • 4 fős család számára 1 hónapra elegendő egészségügyi csomag: 5.000 Ft (ebben: vödör, szappanok, maszkok és kézfertőtlenítő gél)
  • 4 fős család számára 2 hónapra elegendő egészségügyi csomag: 10.000 Ft (ebben: vödör, szappanok, maszkok és kézfertőtlenítő gél)
  • Az adománycsomagot 2 családnak is eljuttatjuk. : 20.000 Ft

 

Adományokat itt lehet felajánlani: https://adjukossze.hu/kampany/kuldj-szeretet-csomagot-afrikaba-a-covid-19-ellen-1984

Minden támogatást hálásan köszönünk! Segíteni kiváltság!

Az Afrikáért Alapítvány csapata