Zoli aktív tagja önkéntes közösségünknek, humanitárius turistaként már korábban is járt velünk Tanzániában és ismét vissza húzott a szíve Afrikába! Márciusi önkéntes találkozónk keretében beavatott minket a legizgalmasabb részletekbe afrikai útjával kapcsolatban.

Irodánk tárgyalójában nem maradt egy szabad hely sem, mindenki izgatottan hallgatta a beszámolót. Köszönjük önkénteseink és támogatóink részvételét! :)

Zoli ezúttal egy hosszabb utat tett meg, Kenyában és Tanzánián belül is több városban járt. Azonban nem csak a kalandért és az élményekért utazott, volt egy nagyon fontos célja is. Építeni szeretett volna egy cargobike prototípust a namangai Green Eden iskola számára, ezzel könnyítve meg a mindennapi cipekedést és vízhordást a gyerekek és a tanárok számára egyaránt.

De mi is a CargoBike? Papp Zoli, a Cargobike for Africa jótékony projekt gazdája. Célja egy speciálisan afrikai viszonyokra tervezett teherbicikli elterjesztése a kontinens lehető legtöbb országában. Zoli segítségével a helyi szakemberek saját kezűleg fogják gyártani a bicikliket, mert a konstrukció alkalmas arra, hogy akár kezdetleges technológiával és az általa biztosított rövid képzés elvégzésével is el lehessen készíteni. Így nem csak a végfelhasználók életét segíti, hanem a kisvállalkozói szférát is támogatja, megkönnyítve ezáltal sok afrikai család boldogulását lakhelyén.

Önkéntesünk útja sikerrel zárult, hiszen elkészült a teherhordó bicikli a Green Eden diákjai számára.

Most már csak arra van szükségük, hogy tiszta ivóvízzel tölthessék meg a palackokat! Kérjük, ha adománnyal nem is tudod segíteni, vidd hírül a Kútfúró projektet.

Emellett jelenleg 14 gyermek vár pártfogó szülőre a Green Eden-ben, ha örömmel támogatnál, szeretettel várunk Diáktámogatóink körébe!