Online Hangolva! novemberi összefoglaló

Nagy szomorúsággal töltött el minket, hogy ebben az évben programjaink, rendezvényeink a pandémia miatt elmaradtak. Úgy gondoltuk, hogy a helyzet ellenére, szeretnénk minél több érdekességet és hírt megosztani Veletek, így november elején belekezdtünk online előadássorozatunkba, aminek keretén belül munkatársaink és önkénteseink jelentkeznek be minden héten más témával, így remélve, hogy pótolni tudjuk számotokra az Afrika érzést.

Az első héten alapítványunk 18 éves történetéről és eredményeiről volt szó, illetve az Alapítvány alapítója, France, mesélt saját életútjáról és azon eseményekről, amik arra sarkallták, hogy belekezdjen a humanitárius munkájába. A hét második előadása során a magyar lekvár fontosságáról szólt az afrikai éhséggel szemben. Afrikában rengeteg gyümölcs van, de nem konzerválják őket, így azon évszakokban, amikor nincs termés, akkor csak a boltokból tudják megvásárolni őket. A magyar lekvár szimbolizálja azt a gondolkodásmódot, ami kihasználva a jelen lehetőségeit a jövőt optimalizálni tudja.

A második hét keretén belül, munkatársunk Szabados Dóra mutatta be a Diák- és árvatámogatási programunk céljait és alappilléreit, és aminek keretében azon gyermekeket támogatjuk, akiknek nincs lehetősége a tanulásra. A hét második előadása során France mesélt a 0 és 200 000 ezer forintos csodáról, ami az alapítvány elindulásához kapcsolódik: az alapítvány megalakulásakor nem rendelkeztünk alaptőkével, de hittünk benne, hogy célunk sikerülni fog és France elmondta azokat a történéseket, amik által a semmiből sikerült az alapítványt elindítani.

A harmadik héten Bodó Katalin önkéntesünk jelentkezett be France mellett, aki Kongóból csatlakozott be és közösen indították el az Online Hangolva előadássorozaton belüli, Kongóban a pandémia alatt hat részes minisorozatot, ami a kongói misszióról és tapasztalatokról fog szólni, illetve megszólaltatja majd a kint lévő magyar csapatot is. Az első adás France kongói kiutazásáról szólt, illetve a projektekről, amin kinn dolgoznak jelenleg. A második előadásunk során France és Kati jelentkezett be Kongóból és részletesebben meséltek az iskola építéséről.

A negyedik héten Gyuris Kata jelentkezett be Bodó Kati önkéntesünkkel, aki Kongóból mondja el a tapasztalatait az iskoláról, immáron nem csak az építkezésről, hanem a mindennapi tanításról, és a Build Solid Project-ről is esett szó. A második előadás alkalmával megszólaltattuk önkénteseinket: Ráchelt, Milót és Bencét, akik Kongóból jelentkeztek be és meséltek saját szerepükről a misszióban.

Ha lemaradtál, de megszeretnéd nézni az előadásainkat, akkor látogasd meg Facebook-oldalunkat ezen a linken!

Decemberben is folytatódik Online Hangolva előadássorozatunk, amit ugyanúgy a Facebook oldalunkon tudtok elérni!