Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett a vasárnapi Segíteni Kiváltság Estünkön, reméljük mindenki olyan jól érezte magát, mint mi! Jó volt egyben látni közösségünket, együtt megélni a ,,segíteni kiváltság” érzését! :)Külön öröm volt számunkra, hogy beszámolhattunk jubileumi ,,Összefogás Egy Klinika Építéséért" kezdeményezésünk egyre izgalmasabb fejleményeiről; nagylelkű egyéni támogatásaitok mellett beadott pályázatainkról, melyekhez nagy reményeket fűzünk!

Amint azt a rendezvényen is hallhattátok, a mai napon „előörsünk” Dr. Tshava Tona Guellord és elnökünk France Mutombo elindultak Afrikába, de nem ám üres kézzel; sok hasznos adománnyal megrakodva!

Nagylelkű egyéni adományozóink mellett idén a Lush jóvoltából rengeteg tisztálkodási szert is kijuttatunk Kongóba, amely mondanunk sem kell, milyen fontos és hasznos egy olyan országban, ahol a megfelelő higiénia folyamatosan komoly problémát jelent. A tisztálkodási szereken kívül többek között füzeteket, írószereket, ruhákat, cipőket, kötszert, hátizsákokat és játékokat viszünk még magunkkal. Alig várjuk, hogy láthassuk diákjaink és árváink örömét az adományok láttán! :)A jövő hét során humanitárius turistáink és a Szabadságom Afrikáért orvosi misszió tagjai is követik France-ot és Tshavát. Nagy izgalommal várjuk élményeiket; reméljük felejthetetlen utazásban lesz részük és hatékony segítséget tudnak majd nyújtani a helyi közösségeknek!

Minden nap hálásak vagyunk, hogy olyan helyzetben lehetünk, hogy segíthetünk a harmadik világ rászorulóinak, de főképp ma, a szegénység elleni küzdelem világnapján. Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává október 17-ét, elismerve a francia Joseph Wresinski atya
 élethosszig tartó alázatos humanitárius munkáját. Mivel máig sem sikerült felszámolni a nyomort, a szegénység elleni küzdelem azóta még jobban fókuszba került, az ENSZ minden tagországa által 2015-ben elfogadott 17 Fenntartható Fejlesztési Cél közül nagyon helyesen az első helyen szerepel.
Mi a Ti segítségetekkel minden nap azon dolgozunk, hogy a szegénység csökkenjen a világban! Köszönjük, hogy a ,,segíteni kiváltság" közösség tagjai vagytok!

Hajrá humanitárius turizmus, hajrá Afrika!