Ahogy a világ többi országában, Kongóban is gyorsan kellett reagálni a járvány okozta kihívásokra. A problémák nem újkeletűek, a tiszta vízhez és tisztító szerekhez való jutás már a pandémiás helyzet előtt is kiváltságnak számított az országban.

A COVID-19 ellen a legjobb védekezés a megelőzés, ezért májusban indítottuk a „Küldj szeretet-csomagot Afrikába a Covid-19 ellen!” nevű kampányunkat, hogy a legszegényebb családoknak is eljuttassunk egy, akár életeket mentő higiéniai csomagot.

A 30 napos kampány alatt 80 támogató segítségével 574 000 forint gyűlt össze. A támogatóinktól beérkezett adományokból iskolánk tanárai, diákjaik és családjaik számára kerültek átadásra a kézmosó vödröket, szappanokat és maszkokat tartalmazó csomagok.

A csomagok megvásárlását és eljuttatását iskolánk orvosa, Dr. Thsava koordinálta, a kiosztásban kongói munkatársaink is segédkeztek.

A megfelelő higiéniás eszközökhöz a kellő tájékozottság is szükséges! Ahogy az utóbbi időben mi is átismételtük az alapos kézmosás szabályait, Dr Tshava házról-házra járva magyarázta el patronáltjaink számára a kapott eszközök helyes használatát.

A tájékoztatásnak és a támogatásnak köszönthetően már 100 családot segítettünk a sikeres védekezés eléréséhez.

"Vége a karanténnak és  a kongói elnök feloldotta a szigorú korlátozásokat. De a Covid-19-nek még nincs vége, azért folytatni kell a felvilágosító és prevenciós kampányt". - üzente Dr. Tshava. A munkát tehát folytatni kell és bízunk benne, hogy együtt még több életet menthetünk.