Immár több mint egy hónapja van velünk Budapesten alapítványunk büszkesége, a tavaly nyáron orvosi diplomát szerző Tshava Tona! Ha kíváncsi vagy, hogy telnek napjai Magyarországon, ne hagyd ki ezt a cikket! :)

Ahogy azt  korábbi cikkünkben  olvashattátok, Tshava mintegy karácsonyi meglepetésként érkezett meg közénk tavaly év végén :) . Eleinte nem volt könnyű számára az angol nyelvű kommunikáció, de azóta is lelkesen gyakorol, és rengeteget fejlődött már egy hónap alatt is! Folyamatosan készül előadásaira, és egy biztos; van miről mesélnie!

Története mindannyiunk számára inspiráló; Tshava megmutatta, hogy kitartó munkával a legnehezebb helyzetből is csodás eredményeket lehet elérni. Mikor fiatal gyermekként először említette testvéreinek, hogy orvos akar lenni, saját elmondása szerint majdhogynem őrültnek nézték: ,,Honnan lesz neked arra pénzed? Ez lehetetlen!” – hallotta újra és újra. De hála nektek, 2017 decemberében a reptéren már Dr. Tshava-ként köszönthettük! Reményeink szerint hamarosan el tudja majd kezdeni orvosi gyakorlatát Magyarországon, és rengeteg fontos tapasztalatra tesz majd szert.

Az elmúlt két hónapban Tshava rengeteg izgalmas élménnyel gazdagodott. Bár az ittenieknek a havazás már sokszor fel sem tűnik, számára ez valódi újdonság volt; januárban életében először látott havat! De nem ez volt az egyetlen új élmény számára, hiszen az ideutazás során repült életében először:,,Gyönyörű volt éjszaka látni Budapest fényeit a magasból” – mesél lelkesen a leszállás előtti pillanatokról. 

A főváros legfontosabb nevezetességei mellett januárban a Balatonhoz is ellátogatott, és bár elmondása szerint rettentő hideg volt, gyönyörűnek találta a ”magyar tenger” látványát. Jelenleg a Gellért tér környékén lakik, és hamarosan fel szeretne sétálni a Citadellához. A csúcsról elé tárulkozó látvány egész biztos lenyűgözi majd!

Ízlenek neki a magyar ételek, bár némelyiket kissé furcsának találja. Ez persze érthető, hiszen a trópusi és a klasszikus magyar konyha igencsak különbözőek. Mikor arról kérdeztük, melyik étel hiányzik neki a legjobban otthonról, azt felelte; a Kongóban frissen termő mangóhoz nincsen hasonlítható! :)

Alapítványunk nevében kívánunk Tshavának további hasznos és élményekben gazdag időtöltést Magyarországon!