Március 4-én véget ért Magyarország legnagyobb Afrikával kapcsolatos rendezvénye, az Afrika Expo. Olvassátok el rövid élménybeszámolónkat az eseményről!

Nincs március Afrika Expo nélkül! Az Európai Uniós Solid Ground projekt jóvoltából idén a korábbinál jóval komolyabb megjelenésre volt lehetőségünk, így sikerült rengeteg új támogatót szereznünk!

Az ENSZ 11. Fenntartható Fejlesztési célja mellett az érdeklődőknek bemutattuk új, jubileumi klinikaépítési projektünk is, és természetesen a régóta működő diák- és árvatámogatásról is szó esett.

Nagy eredmény, hogy az idei rendezvényen sikerült összesen 11 új ,,örökbefogadó” támogatót találnunk! Emellett a Kongóból érkezett kézműves dísztárgyak és ékszerek is nagy sikert arattak; idén is jelentős adomány összeg gyűlt össze, ami hatalmas segítség kongói és etiópiai támogatottjainknak! Nem is gondolnátok, hogy egy-egy pár ezres támogatás is milyen sokat ér Afrika ezen részén.

Elnökünk, France Mutombo Dr. Tshava Tonával együtt tartott előadást a Kongói főváros szegénynegyedébe tervezett egészségügyi klinikaépítés projektről.  Békefi Anna, Afrikából nemrég visszaérkezett önkéntesünk együtt pedig képet adtak a látogatóknak az Afrikai szegények mindennapjairól.

Azoknak, akik még nem voltak Afrika Expón, talán úgy lehetne legjobban leírni az eseményt, mint egy nyüzsgő Afrikai piacot. A központi színpadon folyamatos élménybeszámolók, Afrikai zenés és táncos előadások szórakoztatták az érdeklődőket. Ezen a videón például Abdoul Camara izgalmas törzsi táncát láthatjátok.


Köszönjük a szervezők kitartó munkáját és a rengeteg látogató érdeklődését, akik a rettentő hideg ellenére is eljöttek, hogy találkozzanak a csodálatos Afrikai kontinens kultúrájával! Igazán felemelő érzés volt egy ennyire nyitott és elfogadó közösségben tölteni ezt a négy napot.