Kedves önkéntesünk, Szabó Zoli évekkel ezelőtt több hónapot töltött Kongóban, ahová visszahúzta a szíve. Hetek óta csempeburkolásra tanítja legnagyobb árváinkat, de Zoli kulcsemberünk lesz közelgő missziónk során is, ahol házat fogunk építeni Mama Alphonsine-nak és családjának.

Kedves önkéntesünk, Zoli nemrég azzal keresett fel minket, hogy Kongóba utazna, hogy átadja tudását és megtanítsa La Providence árvaházunk lakóit és a helyi fiúkat a csempeburkolásra. Alapítványunk nagyon megörült Zoli felajánlásának, hiszen ez egy újabb remek lehetőség, ami praktikus tudást és később munkát, biztos boldogulást adhat tanulóinknak. Sőt, Zoli utazása nem is jöhetett volna jobb időpontban!

Burkolják az árvaházat!

Önkéntesünk jelenleg árvaházunk padlózatát renoválja a fiúkkal: feltörték a padlót, újrabetonozták és már a csempe lerakását is elkezdték. Nagyon szép lesz! :)

Persze ez most nagyon könnyedén hangzik, de Kongó azért tartogatott pár meglepetést Zoliék számára:„Tudjátok, itt elég nehéz haladni, van, hogy nincs cement, máskor nincs víz, amivel az agyagot keverjük, amikor mindkettő van, akkor pedig a szakadó eső szakítja félbe a munkánkat...”
Hála Isten azonban egyik körülmény sem szegte Zoli kedvét, közben sokat beszélget a fiúkkal egy üzlet felépítéséről és a szerszámokat is később rájuk hagyományozza.

Fantasztikusan hálásak vagyunk Zolinak, de nem csak ezért: a jó hír, hogy önkéntesünk májusig kinn marad Kongóban, így ő lesz a legnagyobb segítségünk a Mama Alphonsine-ék háza körüli munkálatokban!

Mama Alphonsine és családja


Április 25-én kezdetét veszi a kongói misszió, önkénteseink és munkatársaink már nagyon izgatottak! Már csak egy dolog kell: hogy összegyűljön Mama Alphonsinék otthonára a szükséges adomány! Kérjük, segítsd missziónkat akár egy vagy több egységnyi adományoddal, hogy biztos hajlékot építhessünk a kilakoltatott özvegyasszonynak és családjának!

Hálásan köszönjük az adományodat és kövesd velünk Facebook-on missziónkat!