Támogass most!

Build Solid Ground - Teremtsünk Biztos Lakhatást

Mit szólnátok ahhoz, ha a városok szerte a Földön fenntarthatóak és emberi élethez méltóak lennének? Most tehetünk érte, közösen! Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a nagyszabású Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) kampányt!

A világ bármely részén élő család bevételei mintegy 150%-kal nőnek, ha biztos lakhatásuk megoldott. De mik ennek alapfeltételei, és hogyan valósíthatóak meg? Infografikánkból mindez kiderül.

A számos ország szervezeteit mozgósító Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) kampány lényege, hogy az ENSZ által meghatározott 11. fenntartható fejlesztési cél – fenntartható városok és közösségek - a társadalmi mozgósítás eszköze által a minél közelebbi jövőben valósággá válhasson. Alapítványunk a kampány keretein belül folyamatosan hirdetni fogja az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, kihívásokat, cselekvési lehetőségeket. A főpályázó a Habitat for Humanity nemzetközi szervezet.

Január 15-18 került sor a projekt nyitórendezvényére Pozsonyban, melyen Hamvas Bálint, az alapítvány ügyvezetője, és Rendes Nikoletta koordinátor vett részt.

Sajnos jelenleg a világ számos országában, így a Kongói Demokratikus Köztársaságban is bizonytalan lakhatási körülmények uralkodnak. Ma is rengeteg ember él a kilakoltatástól való kínzó félelemben, pedig a hosszú távú tervezéshez, a lakásfejlesztéshez elengedhetetlenül fontos, hogy megbízható jogi háttér biztosítsa a magántulajdon védelmét.

A megbízható lakhatással kapcsolatos törvények kiemelten fontosak természeti katasztrófák által sújtott területeken, annak érdekében, hogy az átmenetileg bizonytalan, kaotikus körülmények között élő lakosság minél előbb újra talpra tudjon állni.

További komoly kihívást jelent a nemi egyenlőtlenség, a nők hátrányos diszkriminációja. A világ populációjának fele nő, ennek ellenére számos országban ma is újra és újra megtagadják tőlük a föld- és lakásbirtoklás jogát.

Központi célja a projektnek, hogy a fejlődő országok nyomornegyedeit a hatalmon lévő kormányok ne felszámolni, hanem fokozatosan fejleszteni akarják. Jelenleg mintegy egymilliárd ember él nyomornegyedekben, így kiemelten fontos, hogy ezeken a területeken biztosítva legyenek az élhető életkörülmények.

A fent leírt kihívások leküzdése érdekében társadalmi összefogásra van szükség; minél többen gyakorolnak nyomást a helyi döntéshozókra, annál hamarabb következhetnek be jelentős változások. Alapítványunk az elkövetkező három évben a tájékoztatás, a széleskörű informálás eszközével kíván szerepet vállalni ebben a nemes célért való küzdelemben.

E három évben számos rendezvényt fogunk megvalósítani, kiadványokat készítünk, megjelenünk az elektronikus és nyomtatott sajtóban, iskolai programokat szervezünk és több afrikai önkéntes utat is szervezünk


Ha szeretnél támogatni minket abban, hogy a jövőben is hasonló projektekben vegyünk részt, támogass minket most egy fillér nélkül! Tudd meg hogyan!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva