Támogass most!

Othniel Általános és Középiskola

A Kongói Demokratikus Köztársaság a világ 15 legszegényebb országa között van, a nehéz életkörülmények és a kiszámíthatatlanság miatt sajnos sok család nem tudja gyermekeit beíratni iskolába.

A kongói oktatás számokban:

  • 17 millió iskolás korú gyermek
  • 67 000 iskola
  • 10-ből 4 gyerek nem jár iskolába
  • az oktatási kiadások ¾-ét a családoknak kell állnia

A hagyományos állami iskolák teljesítménye alul marad. Minőségi oktatást az olyan magán és alapítványi intézmények tudnak nyújtani, mint az Afrikáért Alapítvány által Kishasa-ban működtetett College Othniel Általános- és Középiskola.

Az írni-olvasni tudás és az iskolázottság a szegénységből való kitörést jelenti, az ország jövőjének kulcsa az oktatásban rejlik.

A főváros egyik szegénynegyedében található iskolánk nevét Othniel bibliai alakjáról kapta, jelentése Isten ereje. Az Alapítványt támogató magyar adományozóknak köszönhetően az iskolában jelenleg is 450 gyermek tanulhat!

Ha Te is szeretnéd támogatni a College Othniel tanulókat, akkor tekintsd meg  Fogadj Örökbe programunkat!

Az intézményben a kongói gyermekek hat évet általános iskolába, majd hat évet középiskolába járnak. Ez utóbbiban szabás-varrás, kereskedelem, pedagógia, illetve gimnáziumi szakirányok közül választhatnak. Az utolsó év végén a gyarmati időkből származó belga iskolarendszernek megfelelően a diákok érettségi vizsgát tesznek, melyet követően állásban helyezkednek el vagy egyetemen folytatják tovább tanulmányaikat.

 

Akikre a legbüszkébbek vagyunk:

Tsava, az orvosi diplomát szerzett fiatalember, aki Összefogás egy Klinika Építéséért projektünket segíti

Tshava-Tona Quelord kisgyermekként elvesztette édesanyját, fiatal éveit nyomorban és nehéz körülmények között töltötte. Az eltökélt fiú ennek ellenére kitartóan tanult és a sikeres érettségi vizsga teljesítése után a magyar adományozóknak köszönhetően beiratkozhatott az orvosi egyetemre.André, aki kőtörőből lett könyvelő

A céltudatos fiúnak, André Mutualenak, régóta nagy álma, hogy könyvelő képesítést szerezzen. A szülei mind a ketten kőtöréssel foglalkoznak, a fiatal hallgató azonban szorgalmasan tanul, hogy egy nap gazdasági területen helyezkedhessen el.Szépségápolást tanul Candy, a mozgássérült lány

Nkanga Nzumba Candy halmozottan hátrányos helyzetű lány. Családja nagyon szegény, sok testvére van, emellett mindkét lábára rokkant. Candynek évek óta figyelemmel követjük a sorsát, a lány a magyar támogatóknak köszönhetően szépségápolási tanfolyamon (fodrászat, manikűr, pedikűr) tanulhat tovább.

Doria, tanítványból lett tanító

A nehéz sorsú, de jó tanuló lány miután megszerezte az érettségit a College Othnielben vállalt állást és immáron ő maga az, aki a kisdiákokat tanítja, neveli.

Megjelent Mushiya cikke a Magyar Nemzetben

Mushiya Malela Ruth 2016 nyarán tett sikeres érettségi vizsgát a College Othniel középiskolában, a fiatal nagy álma, hogy újságíróként dolgozhasson. A tehetséges lány az egyik cikkét már meg is jelentette a Magyar Nemzet karácsonyi számában.Nemzetközi tanulmányok szakon szerzett diplomát Daniel, iskolánk félárva tanulója

A gyermekként egy menekült tábor istállójában nevelkedett kisfiú a nehéz körülmények ellenére eltökélten folytatta tanulmányait. A kemény munka meghozta gyümölcsét, mára egy tanult fiatalember vált Danielből.

Ha további kérdésed lenne, bátran fordulj hozzánk a tulner.viola@afrikaert.hu e-mail címen, vagy keress fel minket egyéb elérhetőségeinken.


Szeretettel köszöntünk Téged kongói diákjaink támogatói körében!
Kívánjuk, hogy leld sok örömödet gyermeked támogatásában!

 

Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva