Támogass most!

Diák- és Árvatámogatás

Az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye szerint minden gyermeknek joga van a tanulásra. Mégis a világon több mint 110 millió gyermek (az iskoláskorúak 21%-a) egyáltalán nem járhat iskolába. Ezeknek több mint fele kislány. Ma a világ népességének kb. 1/4 része írástudatlan, 1/6-a pedig nem tud elolvasni egy könyvet vagy kitölteni egy nyomtatványt, mert funkcionálisan analfabéta. A beiskolázott gyermekek egyharmada végül nem fejezi be az elemi iskolát.

Mindössze napi 1 kávé árába kerül, hogy egy afrikai gyermek életét szebbé varázsold! Diák- és árvatámogatási programunk keretében Te is hozzájárulhatsz egy-egy árva gyermek méltó életkörülményeinek, étkezésének biztosításához vagy támogathatod egy vagy több afrikai kisgyermek iskoláztatását.

Diák-és Árvatámogatási Program

Alapítványunk a következő intézményekbe járó gyermekeket karolta fel:

nem árva gyerekek (diákok) számára az oktatási támogatás összege havonta 3500 Ft.

Alapítványunk nem csak a kongói gyermekek oktatásához járul hozzá. Kongó azon negyedében, ahol a fő tevékenységeinket végezzük, különösen magas az árva gyermekek száma. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a La Providence Árvaház, és partnerintézményeinkben felkarolt árvák méltó körülményeit és biztos jövőjük megteremtését, ellátásuk tíz elemből áll össze, melyek mindegyike külön-külön, és együttesen is támogatható:

 • oktatás: havi 4000 Ft,
 • étkezés: havi 8000 Ft (mely 2 db 4000Ft-os támogatásból áll össze),
 • árvaházi lakás: 5000 Ft,
 • ruházat: 1500 Ft,
 • egészségügyi ellátás: havi 3000 Ft,
 • szociális támogatás: havi 3000 Ft,
 • szabadidős programok: havi 1500 Ft,
 • működési költség: havi 6000 Ft és
 • életkezdési támogatás: havi 6000 Ft.

Fontosnak tartjuk, hogy a támogatók és támogatottak között személyes, interaktív kapcsolat alakulhasson ki, ehhez szükségszerű, hogy az iskolák, árvaházak tanáraival, gondozóival és diákjaival folyamatos kapcsolatot tartsunk fenn. A támogatottakról igyekszünk széleskörű ismeretanyagot eljuttatva reális képet mutatni az afrikai nevelési rendszerről, illetve az iskolások hétköznapjairól.

A támogatható gyermekek megismeréséhez kattints ide !

Amennyiben megkapjuk az értesítést támogatási szándékodról, postán és emailben elküldjük a választott gyermek adatlapját, fotóját és minden egyéb fontos információt, hogy legyen lehetőséget nyomon követni, hogy alakulnak a gyermek tanulmányai és élete.

Támogatás feltételei, hossza

A támogatás elvárt ideje egy év (12+1 hónap), amely automatikusan hosszabbításra kerül, amíg le nem mondod azt. Támogatónk mindig az örökbefogadás hónapjában kapcsolódik bele a programba, így onnantól számítunk a támogatásodra. A diák- és árvatámogatás része a 13. havi befizetés, amelyet intézményeink karbantartására, infrastrukturális fejlesztésekre és egyéb akciókra fordítunk.

Kérjük, amennyiben változás állna be adataidban, vagy nem tudod tovább vállalni örökbefogadott gyermeked támogatását, időben értesíts bennünket!  Hálásan köszönjük a segítséged!

Örökbefogadásod elején kiválaszthatod támogatásod ütemét:

 • havi
 • féléves
 • vagy éves ütemezésben kívánsz-e támogatni.

Természetesen ezen bármikor változtathatsz, csak kérlek, jelezd a marketing@afrikaert.hu címen vagy egyéb elérhetőségeinken.

Ezen felül azt is kiválaszthatod, hogy milyen módon szeretnéd hozzánk eljuttatni támogatásod:

 • Honlapunkon bankkártyával.
 • Banki átutalással bankszámlaszámunkra: Magnet Bank 16200010-10039959. Ez esetben kérjük, tüntesd fel a közleményben: "diáktámogatás, személyes támogatói kódod".
 • Csekken történő befizetéssel, amelyet minden hónapban postázunk neked.
 • Ha a féléves vagy éves ütemezést választod, lehetőséged van személyes befizetésre is a 1145 Budapest, Törökőr utca 62. cím alatti irodánkban.

Kényelmed érdekében lehetőséged van állandó átutalási megbízást is adni bankodnak, amelynek előnye, hogy nem kell minden átutaláskor külön megbízást adni, a bank automatikusan teljesíti azt, s így a diáktámogatás összege biztonságosan eljut hozzánk a várt időszakban.

Kérjük, hogy a támogatás összegét a támogatásról való visszaigazolástól számított két héten belül fizesd be, ellenkező esetben örökbefogadási szándékodat töröljük a rendszerből azért, hogy mások támogathassák a gyermeket. Megértésedet köszönjük!

Hiányzás

Amennyiben örökbefogadott gyermeked bármilyen okból (költözés, átiratkozás, szociális helyzet) elhagyná az iskolát, javasolni fogjuk neked egy másik gyermek támogatását, akivel tovább lehet folytatni a támogatás személyes mivoltát, természetesen ezt időben jelezzük neked.


Tartozz Te is a Segíteni kiváltság közösségéhez!

Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva