Támogass most!

Diáktámogatási Program

Havi 3500 Ft egy afrikai gyermeknek a nyomorból való kitörés esélyét, azaz a tanulás lehetőségét jelenti. Ismerd meg diáktámogatási programunkat!

Egyre többen szembesülünk a Földön tapasztalható életszínvonalbeli szakadékkal, és válunk nyitottá a humanitárius segítségnyújtásra. Alapítványunk a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában működteti a College Othniel Általános- és Középiskolát. Az intézmény a szegénynegyedben található. Az iskola tanulói különösen hátrányos helyzetű családok gyermekei.

Alapítványunk fő célkitűzése a hosszú távú, maradandó segítségnyújtás az afrikai emberek életében. E cél elérése érdekében hoztuk létre intézményeinket, mert hiszünk abban, hogy tudásátadás révén tudunk úgy az egyes gyerekek sorsán, mint az egész kongói társadalom jövőjén javítani.

Kongóban az állam nem biztosít ingyenes oktatást a gyermekek számára. A magániskolák által kínált szolgáltatások - ahol meglehetősen magas tandíjat kell fizetni - a kongói családok nagy részének elérhetetlenek, tudván, hogy gyakran az élelmet és ruhát sem tudják megfizetni. Ennek következtében 10 kongói gyermekből mindössze 4 jár iskolába.

College Othniel iskolánk is csak külső támogatásokból tud működni. Ehhez két forrás áll rendelkezésre: a gyerekek vér szerinti szülei vagy egy magyar "pótszülő" (támogató) járul hozzá a tanulmányaihoz.

Egyedülálló támogatási rendszerünk lényege a személyesség, amelynek alapja, hogy a támogatott diákkal fel lehet venni a kapcsolatot levél vagy csomagküldés útján, ezzel is ösztönözve őt a tanulásra. Adott esetben humanitárius turizmus utazásunk keretében, lehet személyesen találkozni vele.

Havonta hírlevélben számolunk be alapítványunk hazai és afrikai tevékenységeiről. Félévente beszámolót küldünk a gyermek iskolai teljesítményéről, akik adott esetben egy kis rajzzal vagy karácsonyi üdvözlettel kedveskednek. Így nyomon követhető az Ön által nyújtott támogatás, látható, hogy milyen eredménye egy konkrét személyre nézve hosszútávon. Ez nem csak az adomány útjának átláthatóságát biztosítja, hanem folyamatos élményt is nyújt.

Jaksity Katát, Jakupcsek Gabriellát és további több mint 600 magyar embert már a támogatóink közt tudhatunk. Köszönjük nekik!

Te hogyan döntesz? Amennyiben támogatni szeretnéd valamelyik gyermeket, a Fogadj Örökbe menüpontban láthatod a támogatható gyermekek listáját.

Hálásan köszönjük!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva