Támogass most!

Eredményeink

 • 2015-ben a Kongóban lévő magyar támogatású iskolánk és árvaházunk területén és környékén kicseréltük az elavult vízvezetékeket, felállítottunk egy nagy kapacitású víztartályt, új vízvételi pontokat is létesítettük és előadássorozatot tartottunk a víz értékeiről, élővilágáról, tisztaságáról, fogyaszthatóságáról, illetve általános higiéniai és szanitációs kérdésekről. A „Vízibility – Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!” projekt a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével valósult meg.
 • 2015-ben egész éves kampányt folytattunk Magyarországon a Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően a víz és Afrika kapcsolatáról, helyzetéről és fontosságáról a Fejlesztés Európai Éve keretében.
 • 2014-ben kinshasai iskolánk (College Othniel Általános és Középiskola) infrastrukturális- és oktatásfejlesztésére került sor. Májusában ünnepélyesen is átadásra került a Külügyminisztérium támogatásából felépített további három tantermet és adminisztrációs helyiségeket magába foglaló új szárny. 
 • 2014-ben Béres János jóvoltából a La Providence árvaház tetőszerkezetét rekonstruáltuk. A Namangában székelő partnerintézményünk, a Maasai Foundation magába foglal egy iskolát és egy nagycsaládként működő árvaházat. Ahogy már több éve tesszük, meglátogattuk humanitárius turistáink kíséretében a tanzániai iskolát és árvaházat. A mikroprojekt keretein belül támogattuk egy újabb iskolai tanterem felépítését.
 • 2014-ben, májusban megrendeztük a Kongói Gazdasági és Fejlesztési Fórumot, majd ősszel egy tartalmas study tour alkalmával látogattunk el négy afrikai országba az Innovation Managementtel karöltve.
 • 2013-ban nagyobb összeget nyertünk a Külügyminisztérium pályázatán a kinshasai iskolánk (College Othniel Általános és Középiskola) infrastrukturális- és oktatásfejlesztésére.
 • 2013-ban nagy sikerrel bonyolítottuk le a Rendezvényparádéval közösen a Köztünk élnek elnevezésű, bevándorlókat támogató, multikulturális rendezvényt. A kétnapos, Millenárison megtartott programsorozat körülbelül 2500 embernek nyújtott tartalmas szórakozást, alapítványunkat Josi Barat, Barabás Éva, afrikai zenészek, táncosok és a holdudvarunkhoz tartozó barátok erősítették. Népszerűsítettük programjainkat, afrikai hangszereket készítettünk a gyerekekkel, a rendezvény fénypontja pedig a France ötlete alapján készült, gyerekek által előadott színdarab volt.
 • 2013-ban az afrikai missziós tevékenység mellett nagy hangsúlyt fektettünk a hazai programokra is. Beindult a HÍD Afrikáért Program, amely egy kultúrákon átívelő virtuális hidat teremt afrikai és magyar diákok és iskolák között. A HÍD program keretében határon túli iskolákat is sikerült bevonni, és a záróesemény egy Nemzetközi Diákkonferencia volt.
 • 2012-ben el sem hisszük, de 10 évesek lettünk! Az évforduló kapcsán a szokásosnál is aktívabbak voltunk! Bevezettük a Hagyj nyomot programot, amelynek háziasszonya Barabás Éva lett, és nagyszabású szülinapi rendezvényen ünnepeltük az elért eredményeket és köszöntük meg támogatóinknak odaadásukat.
 • 2012-ben óriási lépés az alapítvány életében: sikerült megvásárolnunk a La Providence Árvaházat!
 • 2011-ben megnyertük az első EVS pályázatot (European Voluntary Service – Európai Önkéntes Szolgálat), azaz az Európai Unió égisze alatt működő programban való részvételt. Céja: az európai fiatalok szakmai fejlődésének elősegítése azáltal, hogy lehetőséget biztosítunk más kultúrájú országokban, köztük Kongóban öthónapos önkéntes munka végzésére. 
 • 2010-ben beindítottuk az„AIDS-HIV” programot kinshasai iskolánkban, a College Othnielben. A College Othniel területén vizesblokkot építettünk ki, ami nagy áttörés a gyerekek és a gondozók életében. Nem kell a vízért kilométereket gyalogolni, és a tisztálkodás is egyszerűbbé vált.
 • 2009-ben több szervezet, valamint magyar támogatók segítségével megvalósítottuk adományosztó segélyakciónkat a gomai menekülttáborban élők számára. 6 hónapos kongói missziós útunk során szervezet-és kapacitásfejlesztési feladatokat láttunk el és új reformok vezettünk be az árvaházban és iskolában.
 • 2009-ben a College Othniel udvarán befejeztük a kútfúrást magyar és külföldi támogatásokból. Az ATV elkísért bennünket Kongóba Jaksity Katalin személyében, a „Világ arcai” c. film forgatás keretében. Fókuszban: az utcagyerekek sorsa, tényfeltáró missziós út Tanzániában. A Maasai Akadémia és az Árvaház részesült támogatásban.
 • 2008-ban állandó magyar munkatársat helyeztünk ki Kongóba az iskolát érintő reformok elindítására. Ősszel Ngamanzo faluban felavattuk a magyar támogatásból épült iskolánkat. Önálló intézményként létrehoztuk a La Providence Árvaházat, ahol jelenleg 11 árva gyermek él. Bangu Klinika felújítása gyógyszerekkel és berendezéssel, sikeres önellátó pilot projekt indítása.
 • 2007-ben sor került a ngamanzo-i általános iskola alapkőletételére, elindítottuk a Diáktámogatási Programot Etiópiában is, és részt vállaltunk az Árvaház felújításában. Bevezettük a humanitárius turizmus programot Kongóban.
Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva