Támogass most!

Fogadj örökbe Etiópiában!

Azt mondják, ahol nagy a szükség, ott közel a segítség is...
Egy új együttműködés keretében Alapítványunk lehetőséget kapott 10 nehéz sorsú etióp gyermek felkarolására!

2008 óta működő kongói árvaházunk mellett az Etióp Ortodox Egyház Gyermek-és Családügyi Szervezetével (EOC-CFAO) partnerségben 2017 szeptemberben BELEVÁGTUNK ÚJ ÁRVATÁMOGATÁSI PROGRAMUNKBA!

A szervezet igazgatója Haile Yohannes, aki Elnökünkhöz hasonlóan Magyarországon végezte egyetemi tanulmányait, és azóta is több szállal kötődik hazánkhoz. A személyes találkozás után nem is lehetett kérdés, hogy az EOC-CFAO által működtetett Szent Yared Árvaház 129 lakója közül egyelőre 10, majd sikeres partnerség esetén minél több gyermeket pártfogásunkba veszünk!


Partnerünk, az Az Etióp Ortodox Egyház – Gyermek-és Családügyi Szervezet (EOC- CFAO)

Az EOC-CFAO 1973-ban jött létre, hogy megküzdjön az addig soha nem látott mértékű szárazsággal, amely több tízezer emberéletet követelt Etiópiában. A természeti katasztrófa következtében rengeteg gyermek vesztette el szüleit, s ha nem lettek volna az EOC-CFAO által üzemeltetett árvaházak, senki nem látta volna el a magukra maradt gyermekeket.

A szervezet nemrégiben elküldte Alapítványunknak 10 olyan gyermek bemutatkozását, akik gondozásukat vállalni képes család híján támogatásra szorulnak. A gyerekekről jelenleg a St. Yared árvaház gondoskodik, ám nekik szűkösek a kereteik, így nagy szükségük van olyan elkötelezett támogatókra, akiknek köszönhetően stabil mederbe terelődhetne az árva gyermekek sorsa, ellátása.

St. Yared árvaház, amellyel hálás módon kapcsolatba kerültünk, Axum városában nyújt otthont 129 árva és hátrányos helyzetű gyermek számára. Az árvák a lakhatáson felül átfogó ellátást kapnak a St. Yared-ben, illetve a gyermekek az árvaházon kívüli állami iskolákban tanulhatnak.

TÁMOGATÁSI MÓDOK

A következő támogatási formákba tudsz Te is bekapcsolódni:

  • Oktatási támogatás: 4000 Ft/hó
  • Étkezési támogatás I.: 4000 Ft/hó
  • Étkezési támogatás II.: 4000 Ft/hó (az étkezési támogatás egyben is vállalható)
  • Lakhatási támogatás: 5000 Ft/hó
  • Ruházati támogatás: 1500 Ft/hó
  • Egészségügyi támogatás: 3000 Ft/hó
  • Szociális támogatás: 3000 Ft/hó
  • Szabadidős támogatás: 1500 Ft/hó
  • Működési támogatás: 6000 Ft/hó
  • Életkezdési támogatás: 6000 Ft/hó

Alapítványunk munkája alatt több ezer afrikai gyermeket sikerült felkarolnunk a magyar támogatók segítségével. Ha örömmel lennél Te is valamely etióp árvánk örökbefogadó szülője, kérjük, keresd fel Alapítványunkat a szabados.dora@afrikaert.hu e-mail címen, vagy egyéb elérhetőségeinken (link), vagy ismerd meg jobban az örökbe fogadható gyermekeket itt.

Eseti támogatás

Ha nem tudod rendszeresen vállalni egy gyermek támogatását, de szívesen segítenél, eseti adományodat hálásan fogadjuk bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959) a következő közlennyel: "etióp árvatámogatás - Támogató neve", illetve bankkártyás úton is segíthetsz!

Bízunk benne, hogy hamarosan egy etióp gyermek Támogatójaként köszönthetünk Téged!
Várjuk jelentkezésed elérhetőségeinken vagy a Fogadj Örökbe menüponton keresztül. Köszönünk minden segítséget!
Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva