Támogass most!

Get Up and GOALS!

A Fenntartható Fejlesztési Célok elérését segítő elemek sokasága szövi át a „Get up and GOALS” című, az Európai Bizottság pénzügyi támogatásával megvalósuló projektet.

Három éven keresztül a következőek lesznek legfontosabb témáink; a klímaváltozásnemek közötti egyenlőség és menekültek, valamint 7 kiemelt pont a Fenntartható Fejlesztési célok közül.

A projektindító találkozó Rómában került megrendezésre, 2018. január 10–12. között, ahol találkozott az összes projektpartner (Csehország, Írország, Hollandia, Nagy-Britannia, Románia, Bulgária, Lengyelország, Spanyolország, Portugália, Magyarország) és a vezető olasz partner. A partner találkozón ügyvezetőnk, Hamvas Bálint és a projekt koordinátora, Újszászi Györgyi vettek részt.

A projekt legfontosabb célja a fenntartható fejlődési célok beépítése a történelem tantárgy tananyagába. Az oktatási egységeket először erre kiképzett tanárok próbálják majd ki a 11-16 éves korosztályú diákokkal, majd más tanároknak is bemutatják az elkészült anyagot.

A XV. századtól a XX. elejéig tartó történelmi szakaszhoz fejlesztési célú megközelítésben egy olvasókönyv is el fog készülni. Célja, hogy segítse a diákokat az összefüggések megértésében, választ adva a menekültek számának növekedésére egy új, kevésbé ismert, történelmi szempontból.

A projekt során diákok figyelemfelkeltő utcai megmozdulásaira is lehet majd számítani! Az akciók célja nem más, mint minél több ember érzékenyítése.

A megvalósítás során a diákokon, tanárokon kívül megszólítjuk a lakosságot isKözösségi oldalakon, rendezvényeken adunk majd hírt a projektről, kiemelve olyan fontos elemeket, melyek segítenek az érdeklődőknek, hogy egyrészt megismerjék a fejlesztési célokat, másrészt a megvalósítás aktív részeseivé válhassanak.Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva