Támogass most!

Global Talent

Tehetséges kongói diákok támogatása magyarországi felsőfokú tanulmányaik végzésében.

A PROGRAM

Az Afrikáért Alapítvány számos magyar és kongói felsőoktatással foglalkozó szervezet együttműködésével a két ország közötti hosszútávú és sokoldalú együttműködés létrehozásán dolgozik. A Global Talent program elsődleges célja a tehetséges kongói diákok önköltséges, ill. ösztöndíjas támogatása magyarországi felsőfokú tanulmányaik végzésében. A programban résztvevő fiatalokat a kiválasztástól a felvételin át a diploma megszerzéséig és későbbi pályára állításáig figyelemmel kíséri az Alapítvány. A Global Talent program az Afrika és Magyarország közötti tudományos híd kiépítésén túl más szektorokra (kultúra, turizmus, gazdaság, diplomácia) is ösztönzően kíván hatni. Az Afrikáért Alapítvány állandó jelenléte Afrikában és Magyarországon, valamint részvétele nemzetközi fejlesztési és együttműködési projektekben hatékonyan járul hozzá a hallgatók tudásának visszaforgatásához a fenti célok elérésének reményében.

A GLOBAL TALENT PROGRAM CÉLKITŰZÉSEI

A Global Talent program elsődleges célja a tehetséges kongói diákok támogatása magyarországi felsőfokú tanulmányaik végzésében.
A GT egy olyan komplex program, amely a bilaterális tudástranszfer segítségével hozzájárul mind a magyar, mind az afrikai kulturális, turisztikai, gazdasági és diplomáciai területek fejlődéséhez. A tudományos partnerségen (diák- és oktatói csereprogramok, konferenciák, szakmai anyagok) keresztül megvalósuló szellemi tőkebefektetés a diplomás hallgatók személyében hozzájárul a jövőbeni afrikai-magyar kapcsolatok sikerességéhez. Emellett az ismeretek és a humán tőke áramlása a programban résztvevő magyar egyetemek számára elősegíti mind a nemzetköziesedést, mind a finanszírozhatóságot.


A GLOBAL TALENT PROGRAMBAN...

A tanulni vágyó, tehetséges, motivált kongói tanulókat szelektáljuk és nemcsak a Magyarországra érkezésig vagyunk a diák mellett, hanem integrációs programjainkon keresztül végig segítjük őket a beilleszkedésben. Az alapítványon keresztül a diákok önkéntes programokon vesznek részt, és segítik az Afrikáért Alapítvány magyarországi társadalomtudatosító civil tevékenységét. Az EU Menekültügyi és Migrációs alapjában (MMIA) elnyert pályázatunk segítségével, munkaerő-piaci integrációs szolgáltatásokat nyújtunk diákjainknak (előadások, képzések, jogi segítségnyújtás, mentorprogram, gyakornoki helyek biztosításán keresztül.)
 

Partnereink: 

  • Budapesti Gazdasági Egyetem
  • Kodolányi János Főiskola
  • Szegedi Egyetem
  • Wekerle Sándor Főiskola
  • Debreceni Egyetem

Kapcsolat: globaltalent@afrikaert.huAfrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva