Támogass most!

Green Eden (Tanzánia)

Tanzániai partneriskolánkat, a Green Edent 2010-ben az általunk mélyen tisztelt Emmanuel Hhando Irafay és felesége, Mary Massay alapította. Emmanuel 1998-ban végezte el a pedagógiai egyetemet, azonban országában nem volt lehetősége szakmáján belül elhelyezkedni. Emmanuel hosszú éveken át alkalmi munkákkal kereste a család kenyerét, így volt lehetősége megtapasztalni a határ mentén élő emberek nehéz életkörülményeit.

 

Namanga környékén a legtöbb gyermek apa nélkül, nagyon szegény körülmények közt nő fel. Sok diák megfelelő ruházat nélkül jár iskolába; cipő és füzet, írószerszám csak álom. Emmanuelt és feleségét mindig is meghatották ezek a nehéz sorsok, és segíteni szerettek volna, ahogyan csak tudnak. Ezért 2010-ben úgy döntöttek, létrehoznak egy iskolát, ahol a leghátrányosabb helyzetű gyermekek tanulhatnak! Jelenleg Általános iskola 5. osztályig tanítják a gyerekeket, akik minden nap meleg ebédben is részesülnek. Ez a menedék a Green Eden, ahova jelenleg 221 gyermek jár.

A fenti videót készítő magyar önkénteseink kint jártukkor el voltak ragadtatva a tanároktól és az egész iskolától. Egyikőjük csak annyit mondott: “Itt boldogok a gyerekek!”

Kövesd Te is a Green Eden-t Facebook-on!

Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva