Biztosan emlékeztek még rá, hogy március elején az Örs vezér téri IKEA-ban került bemutatásra az Afrikáért Alapítvány és a Habitat for Humanity közös, Minden otthon kezdődik címet viselő kiállítása. A kiállításon olyan nők történeteit ismerhettétek meg, akik különböző okok (éghajlatváltozás, háború, elhibázott lakhatási politika, stb.) miatt elvesztették otthonukat vagy nehéz helyzetbe kényszerültek. Történetükben közös, hogy ma már mindannyian tisztes otthonnal és biztos hajlékkal rendelkeznek. A szíriai/libanoni, a hondurasi, a tádzsikisztáni és az indiai nők történetei mellett egy magyar és egy kongói asszonnyal, Mama  Alphonsine-nal is megismerkedhetnek a látogatók.

A koronavírus okozta helyzet miatt sajnos márciusban kevesen jutottak el a kiállításra, ezért úgy döntöttünk, hogy virtuális formában is elérhetővé tesszük!

 

Hat ismert hölgy és két önkéntesünk tárlatvezetésében hallgathatjátok és nézhetitek meg a nők történeteit. A történeteket Al Ghaoui Hesna, Balázs Andrea, Bódás Bianka, Bodó Katalin, Cseke Eszter, Jaksity Kata, Kárpáti Rebeka és Sena Dagadu olvassák fel. A kiállítást ide kattintva tudjátok megtekinteni. 

Javasoljuk, hogy az automatikus tárlatvezetést válasszátok a középső "play" gomb megnyomásával, ezt követően pedig csak dőljetek hátra és adjátok át magatokat a kb. 15 perces vetítésnek.

Ez a kiállítás része a Teremtsünk Biztos Lakhatást elnevezésű, Európai Unió által finanszírozott projektnek. A projekt elsődleges célkitűzése az, hogy az európai állampolgárok mélyebben megismerjék a globális lakhatási és földjogi problémákat, legfőképpen az egyre jobban felerősödő urbanizációs folyamatok közepette.