Támogass most!

Összefogás egy klinika építéséért

Jelenleg: 1990000 Ft Cél: 75000000 Ft 2%
1 250,00 Ft
Egységnyi ajánlott adomány:
1 250,00 Ft

Alapítványunk 15 fennállása arra sarkallt minket, hogy nekivágjunk egy új, nagyszabású projektnek, mely az eddig végzett egészségügyi tevékenységünket hivatott megerősíteni és új alapokra helyezni.

Te sem értesz egyet azzal, hogy ÉLETEK VESZNEK EL, csupán azért, mert a kongói rendelőkben nincs megfelelő higiénia, víz, vagy áram? Kérjük, segíts KONGÓI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONTUNK FELÉPÍTÉSÉBEN!

Alapítványunk immár 15 éve munkálkodik azért, hogy Afrikában hátrányos helyzetű gyermekek számára egy élhetőbb jövő lehetőségét biztosítsa. Az Alapítvány az oktatásban és szociális téren már számos sikerrel büszkélkedhet: a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában; Kinshasában a College Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence Árvaházat tartja fenn, Tanzániában és Etiópiában pedig partnerintézményeivel közösen karolja fel a diákokat.

Azonban van még egy pillér – az egészségügyi-, amelyre Alapítványunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett. Az elmúlt 15 év missziós útjai során vidéki rendelők százait látogattuk meg, hogy műszereket, gyógyszereket, s hitet adjunk a rászoruló betegeknek. A kórházlátogatások alkalmával olyan alapvető hiányosságokat és méltatlan sorsokat tapasztaltunk, amelyek mindent örökre megváltoztattak!

Életek vesznek el, csupán azért, mert a rendelőben nincs megfelelő higiénia, műtét közben elfogy a víz, vagy elmegy az áram…

Akkor, ezek az európai szemmel elképzelhetetlennek tűnő problémák láttán megfogalmazódott Elnökünkben, France Mutombóban egy saját Egészségügyi Klinika létesítésének gondolata. Úgy gondoljuk, Alapítványunk kiteljesedése és 15 éves fennállása tökéletes alkalmat kínál arra, hogy most nekivágjunk ennek a nagyszabású projekt megvalósításának!

A klinika megépülésével kongóiak ezreinek,  köztük az Alapítvány intézményeiben tanuló gyermekek, és családjaik jutnak majd rendszeres és megfizethető egészségügyi ellátáshoz. Alapítványunk országos és európai adománygyűjtő rendezvénysorozatot szervez a nemes cél elérése érdekében, ahol az alapítvány árvából lett orvosának, Dr. Tshava Tonának kulcsszerepe lesz: orvosi szakértelmével és kongói rezidens tapasztalataival hitelesíti a projektet.

Szakértői csoportunkkal az elmúlt hónapokban minden részletében figyelmet szenteltünk a tervezésnek; először egy a képen látható kisebb egészségügyi központot építünk, amelyet a későbbiekben egy komplex, önfenntartó módon működő klinikára bővítenénk.

Az egészégügyi központ felépítéséhez- amely afrikaiak ezrei számára tenné hozzáférhetővé az alapellátást- közel 300.000 $-ra azaz mintegy 75 millió Ft-ra van szükség. Az összeg óriásinak tűnhet, mégis, mindössze 5000 nagylelkű támogatóra van szükség az egészségügyi központunk felépítéséhez!

Ugyanis 5000 támogató ajánlott adományának segítségével (havi 1250 Ft egy éven keresztül) MÁRIS FELÉPÜLHET az egészségügyi központ épülete!


Kérdés esetén, illetve további információkért keresd fel Rendes Nikoletta kolléganőnket:

Rendes Nikoletta – Projekt koordinátor
Email: rendes.nikoletta@afrikaert.hu
Mobil: +36207722279

Hálásan köszönünk minden segítséget!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva