Támogass most!

Adó 1% felajánlás

Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával az Afrikáért Alapítványt! Varázsoljunk együtt mosolyt az afrikai szegény gyermekek arcára!

Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával az Afrikáért Alapítványt!
Fakasszunk együtt mosolyt az afrikai szegény gyermekek arcán!

Adószámunk: 18696169-1-43

Kinek?

Azoknak az Afrikában élő gyerekeknek, akiknek a vágyaik ugyanazok, de a lehetőségeik nem!

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Tanzániában és Etiópiában biztosít színvonalas oktatást óvodától a középiskoláig, kreatív foglalkozásokat és a helyi igényeknek megfelelő szakképzéseket szervez. Nagy álmunk, hogy az oktatás és szociális ellátás mellett, minél előbb bíztosíthassuk az egészségügyi alapellátáshoz való hozzájutást is, minden általunk felkarolt gyermek és családja számára. Ennek érdekében Alapítványunk 15 éves fennállása arra sarkallt minket, hogy nekivágjunk egy új, nagyszabású projektnek, mely az eddig végzett egészségügyi tevékenységünket hivatott megerősíteni és új alapokra helyezni, klinika építési projektbe kezdtünk.

Kongóban minden második gyermeknél jelentkeznek a malária tünetei de csupán a lakosság 20%-a jut egészségügyi ellátáshoz. 1000 betegre átlagosan 1 szakorvos jut az országban. Az egészségügyi intézmények fizikai és higéniai állapota nem megfelelő, a prevenció és a szemléletformálás nem kap elég hangsúlyt. A szubszaharai térség, így a Kongói Demokratikus Köztársaság is, kiemelten éríintett a fertőző betegségek szempontjából. Az afrikai HIV fertőzöttek 70%-a ebben a térségben él. 

A megfelelő oktatás mellet a prevenció és a rendszeres egészségügyi alapellátáshoz való hozzájutás a nyomorból való kitörés alapfeltétele. Mi ezt szeretnénk biztosítani az afrikai szegény családból származó gyerekek számára. Intézményeinkben térítésmentesen, vagy kedvezményesen tanulhatnak és esélyt kapnak egy jobb életre.

 A klinika megépülésével kongóiak ezrei, köztük az Alapítvány intézményeiben tanuló gyermekek, és családjaik jutnak majd rendszeres és megfizethető egészségügyi ellátáshoz.

A klinika elsődleges célja Kinshasában, a város    peremterületén elhelyezkedő Ngaliema kerület, azon belül pedig Munganga városrész szegénynegyedében élő lakosok, kiemelten gyermekek és kiszolgáltatott felnőttek számára rendszeres, színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátás biztosítása, életkörülményük javítása és az egészségtudatos gondolkodásmódra való nevelésük.

Miért?

A fejlesztésekre irányuló projektjeink megvalósításához szükséges alapokat az 1%-os felajánlásokból tudjuk biztosítani, valamint meglévő intézményeinket is ezekből az adományokból működtetjük. Adód 1%-ának felajánlásával minimum egy afrikai diák tandíját biztosíthatod, fedezheted egy árvaházunkban lakó árva egy havi étkezését vagy hozzájárulhaszt klinikánk felépüléséhez is!

Az Európai Unió és a Magyar Külügyminisztérium fennállásunk óta többször is bizalmat szavazott nekünk, hiszen mobilitási és önkéntes projektjeinket, valamint iskolabővítési projektünket is finanszírozta.

Facebook oldalunk mindennap frissül, és hírt adunk a legújabb eredményeikről. Weboldalunkon összefoglaló cikket jelentetünk meg minden olyan fejleményről, amelyhez támogatóink hozzájárultak. Galériánkban megtekintheti eddig sikereinket és a jövőben is követheti, mire fordítjuk a felajánlásokat.

Hogyan?

Az Afrikáért Alapítvány non-profit szervezetként 1%-os felajánlásokat fogadhat. Adóbevallása készítésekor a megfelelő nyomtatványon fel kell tüntetni az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169-1-43.

Ezt leadhatja munkáltatójánál vagy az illetékes adóhatóságnál.

Legegyszerűbben az ESZJA oldalon keresztül lehet megtenni a felajánlást.

Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok letölthetőek itt:

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

ÚTMUTATÓ A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LEADÁSÁHOZ

ILLETÉKES ADÓHIVATALOK LISTÁJA

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva