Támogass most!

Összefogás egy klinika építéséért

Jelenleg: 4 440 995,00 Ft Cél: 75 000 000,00 Ft5%
1 250,00 Ft
Egységnyi ajánlott adomány:
1 250,00 Ft

Legyél Te is a klinikaépítők egyike és ments életeket Afrikában! Az Afrikáért Alapítvány 15 éve munkálkodik azon, hogy élhetőbb jövőt biztosítson a hátrányos helyzetű afrikai gyermekeknek. Építsünk együtt egy klinikát számukra! A megvalósításban Dr. Tshava Tona, az Alapítvány árvából lett orvosa is segít nekünk.

Ha már ismered a projektünket és támogatni szeretnéd, kattints, a „TÁMOGATOM” gombra, majd a Hozzáadás az adománydobozra gombra.

Ha még nem hallottad a részleteket, akkor kattints, a „TÁMOGATOM” gombra és olvasd el leírásunkat!

Alapítványunk 15 éves fennállása arra sarkallt minket, hogy nekivágjunk egy új, nagyszabású projektnek, mely az eddig végzett egészségügyi tevékenységünket hivatott megerősíteni és új alapokra helyezni.

Az elmúlt évek missziós útjai során számos vidéki rendelőt látogattuk meg, hogy műszereket, gyógyszereket, s hitet adjunk a rászoruló betegeknek. A kórházlátogatások alkalmával olyan alapvető hiányosságokat és méltatlan sorsokat tapasztaltunk, amelyek mellett egyszerűen nem tudtunk tétlenül elmenni!

Életek vesznek el, csupán azért, mert a rendelőben nincs megfelelő higiénia, műtét közben elfogy a víz, vagy elmegy az áram.

Ezek, az európai szemmel elképzelhetetlennek tűnő problémák láttán elnökünkben, France Mutombóban megfogalmazódott egy saját egészségügyi klinika létesítésének gondolata. Úgy gondoljuk, Alapítványunk kiteljesedése és 15 éves fennállása tökéletes alkalmat kínál arra, hogy most nekivágjunk ennek a nagyszabású projekt megvalósításának!

Kiknek segítesz? 

A klinika megépülésével kongóiak ezrei, köztük az Alapítvány intézményeiben tanuló gyermekek, és családjaik jutnak majd rendszeres és megfizethető egészségügyi ellátáshoz.

A klinika elsődleges célja Kinshasában, a város    peremterületén elhelyezkedő Ngaliema kerület, azon belül pedig Munganga városrész szegénynegyedében élő lakosok, kiemelten gyermekek és kiszolgáltatott felnőttek számára rendszeres, színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátás biztosítása, életkörülményük javítása és az egészségtudatos gondolkodásmódra való nevelésük.Dr. Tshava Tona közreműködése:

A nemes cél elérése érdekében, ahol az alapítványunk árvából lett orvosának, Dr. Tshava Tonának is kulcsszerepe van: orvosi szakértelmével és kongói rezidens tapasztalataival hitelesíti a projektet. Tshava afrikai árvaként került kapcsolatba Alapítványunkkal és mára, magyar támogatóinak hála, orvos vált belőle!


Nézd meg Tshavával készült videót, amelyben életéről és terveiről mesél!

Hogyan tervezzük a kivitelezést?

Szakértői csoportunkkal az elmúlt hónapokban minden részletében figyelmet szenteltünk a tervezésnek; először egy a képen látható kisebb egészségügyi központot építünk, amelyet a későbbiekben egy komplex, önfenntartó módon működő klinikára bővítenénk. Az egészségügyi központot olyan modul épületekből tervezzük kialakítani, amik mind önállóan, mind csoportosan jól tudnak működni. Az egyes modulokban kialakítható rendelő / szociális helyiségcsoport / labor / műtő / kórterem. A modulok kialakításának lényege, hogy az egyes funkciók idővel könnyen cserélhetők (pl. rendelőből kórterem).


További pozitívum, hogy előre és átláthatóan tudunk a költségekkel számolni.  Az egyes modulok gyorsan felépülhetnek, így a projekthez kapcsolódó klinikaépítők nyomon tudják követni, hogy támogatásukat mire fordítjuk.

Fontosnak tartjuk a helyiek bevonását az építkezésbe, így biztosítva munkalehetőséget számunkra. Emellett szeretnénk, ha minél több helyben elérhető természetes alapanyag kerülne felhasználásra a fenntarthatóság jegyében.

Mekkora összegre van szükségünk még?

A kezdeményezésünkhöz eddig 196 támogató csatlakozott és közel 3 millió forint gyűlt össze, emellett egy lélegeztető gépet is felajánlottak az épülő egészségügyi központ betegei számára.

25 millió forintra van szükségünk a telekvásárláshoz és közel 30 millió forintra a klinika első és második épületének, az egészségügyi rendelő valamint szakrendelők és labor felhúzásához. Az összeg óriásinak tűnhet, mégis, mindössze 5000 nagylelkű támogatóra van szükség ehhez. Ugyanis 5000 támogató ajánlott adományának segítségével (havi 1250 Ft egy éven keresztül) MÁRIS FELÉPÜLHET az egészségügyi központ épülete!


Csatlakozz Te is a klinikaépítők táborához és adományozz!

A projekt keretében „Szabadságom Afrikáért” elnevezéssel önkéntes orvosi misszió is indul. Olyan szakemberek bevonását tűztük ki célként, akik hivatásból elkötelezettek minden ember, így a hátrányos körülmények között, mélyszegénységben élő afrikaiak gyógyítása mellett akár szabadidejükben, önkéntes alapon is.


Kérdés esetén, illetve további információkért keresd fel Kalocsay Noémi kolléganőnket!

Kalocsay Noémi-Projekt koordinátor

E-mail: kalocsay.noemi@afrikaert.hu

Telefon: +36 20 772 2279/06 1 332 1054

Hálásan köszönünk minden segítséget!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva