Támogass most!

SEGÍTS OTTHONOSSÁ TENNI A MAMA ALPHONSINE ÉS CSALÁDJA SZÁMÁRA ÉPÜLT HÁZAT!

Jelenleg: 615 000,00 Ft Cél: 1 500 000,00 Ft41%
3 000,00 Ft
Egységnyi ajánlott adomány:
3 000,00 Ft

Tegyük valóban otthonossá új otthonukat!

Jordy, Nephi, Consolat és négy testvérük: ők a 7 kiváltságos árva, akik fél évvel ezelőtt Mama Alphonsine nagymamájukkal teljes kilátástalanságban éltek, biztos otthon nélkül, hol az utcán, hol egy templomban szívességből. Tavasszal nagylelkű adományaitoknak hála sikerült megépítenünk számukra egy kis házat önkénteseink segítségével.

A szerény lakhely megépült, beköltöztek. Most már nem hajléktalanok! Azonban a ház fejlesztésre szorul! Két szoba burkolását, illetve kifestését, valamint a vizesblokk kialakítását szeretnénk befejezni. További célunk egy külső WC és emésztőgödör kialakítása, valamint a víz bevezetése a házba, hogy a családnak ne kelljen naponta többször több száz métert sétálnia vízért. Hogy még otthonosabb legyen a ház, szeretnénk kisebb bútorokkal és használati tárgyakkal is ellátni a családot. 

Hogyan? Kattints IDE és adjuk össze! Vagy kattints a lap tetején a „HOZZÁADÁS AZ ADOMÁNYDOBOZHOZ” gombra.

Banki utaláshoz számlaszámunk: Magnet Bank 16200010-10039959. Kérjük, a közleménybe ezt írd: „Mama Alphonsine”.  

Hálásak vagyunk minden támogatásért!


A nők földhöz és tulajdonhoz való jogait érintő helyzet javítása az egész közösség életszínvonalát növeli. Kutatások bizonyítják azt, hogy ha egy nő földet birtokol, akkor nagyobb eséllyel tud munkába állni, növekszik a családi megtakarítás, gyermekei kevesebb eséllyel lesznek alultápláltak vagy betegek, valamint csökken a családon belül elkövetett erőszak esélye is. 

Azzal, hogy Mama Alphonsine-nak és családjának megteremtjük a biztos lakhatást, nem csak neki és családjának adunk esélyt a nyomorból való kitörésre, hanem az egész közösség számára tudunk példát mutatni és reményt adni. 

 Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva