Támogass most!

SEGÍTS OTTHONOSSÁ TENNI A MAMA ALPHONSINE ÉS CSALÁDJA SZÁMÁRA ÉPÜLT HÁZAT!

Jelenleg: 300 000,00 Ft Cél: 1 500 000,00 Ft20%
3 000,00 Ft
Egységnyi ajánlott adomány:
3 000,00 Ft

Tegyük valóban otthonossá új otthonukat!

Biztosan emlékszel Mama Alphonsine-ra, a kongói özvegyasszonyra, aki férje hirtelen és tragikus halála után nem tudta érvényesíteni a tulajdonhoz való jogát. Emiatt sokáig mélyszegénységben és létbizonytalanságban élte életét két lányával és hét unokájával kongó fővárosának egyik szegénynegyedében egy olyan bérelt lakásban, embertelen körülmények között, ahonnan bármelyik pillanatban újra kilakoltathatták volna őket, mert a kauciót, se a lakbért nem tudták megfizetni. Teremtsünk Biztos Lakhatást kampányunk keretében áprilisban 12 lelkes magyar önkéntes utazott Kinshasába, hogy házat építsenek Mama Alphonsine-nak és családjának. A ház nagyobb része sikeresen elkészült, a család még nyáron be is költözött az elkészült lakrészbe és azóta is sok változás állt be az életükben. Az önkéntesek által kivitt kb. egy tonnányi használt ruhából Mama Alphonsine sikeres használtruha-üzletet indított be és működtet mind a mai napig, ami azt is lehetővé tette, hogy a gyerekek szeptembertől iskolába és óvodába járhassanak.  

Bár a ház szerkezetkészre elkészült és lakható is, maradtak még munkálatok, melyekkel befejezettebbé és otthonosabbá szeretnénk tenniKét szoba burkolását, illetve kifestését, valamint a vizesblokk kialakítását szeretnénk befejezni. További célunk egy külső WC és emésztőgödör kialakítása, valamint a víz bevezetése a házba, hogy a családnak ne kelljen naponta többször több száz métert sétálnia vízért. Hogy még otthonosabb legyen a ház, szeretnénk kisebb bútorokkal és használati tárgyakkal is ellátni a családot. 

Idén decemberben újra önkéntes humanitárius csapat indul útnak Kongóba 10 fővel, akik a helyi munkásokkal karöltve befejezik Mama Alphonsine-ék házát és még lakhatóbbá teszik otthonukat. A munkálatok, valamint a berendezési tárgyak teljes várható költsége 1 500 000 forint, melyből 300 000 forint a misszió résztvevőinek felajánlásából már össze is gyűlt. Célunk, hogy december 29-ig, a misszió indulásáig a hiányzó 1 200 000 forint is összegyűljön, így az önkéntes misszió résztvevőinek lehetősége lesz arra, hogy befejezzék Mama Alphonsine otthonát. 

Amennyiben segíteni tudod Mama Alphonsine-t és családját, kattints a lap tetején a „HOZZÁADÁS AZ ADOMÁNYDOBOZHOZ” gombra, majd a megfelelő fizetési mód kiválasztásával támogasd projektünket. 

Banki utaláshoz számlaszámunk: Magnet Bank 16200010-10039959. Kérjük, a közleménybe ezt írd: „Mama Alphonsine”.  

Hálásak vagyunk minden támogatásért! 

A nők földhöz és tulajdonhoz való jogait érintő helyzet javítása az egész közösség életszínvonalát növeli. Kutatások bizonyítják azt, hogy ha egy nő földet birtokol, akkor nagyobb eséllyel tud munkába állni, növekszik a családi megtakarítás, gyermekei kevesebb eséllyel lesznek alultápláltak vagy betegek, valamint csökken a családon belül elkövetett erőszak esélye is. 

Azzal, hogy Mama Alphonsine-nak és családjának megteremtjük a biztos lakhatást, nem csak neki és családjának adunk esélyt a nyomorból való kitörésre, hanem az egész közösség számára tudunk példát mutatni és reményt adni. 

 Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva